Το ΊδρυμαΕκκλησιαστική ΣχολήΒιβλιοθήκηΖαγοροχώριαΕκθεσιακό κέντροΕιδήσειςMισθώσεις ΑκινήτωνeShop
Ζαγοροχώρια

Τα Ζαγοροχώρια είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες περιοχές της πατρίδας μας.Την επιβλητική ορεινή φύση τους, με τα πλούσια δάση και τα πεντακάθαρα ποτάμια, στολίζουν σήμερα 46 χωριά,φημισμένα για την φυσική ομορφιά τους και την ξεχωριστή παραδοσιακή αρχιτεκτονική τους.

Στο Μονοδένδρι, κατά την τελευταία 20ετία, με την συνεργασία και την ενεργητική συμμετοχή του τοπικού πληθυσμού και την οικονομική συνδρομή της πολιτείας, καθώς και πόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μεγάλων κοινωφελών ιδρυμάτων της χώρας μας, επιχειρείται με επιτυχία μια ολοκληρωμένη αναπτυξιακή παρέμβαση, η οποία αναδεικνύει το Μονοδένδρι σε σημαντικό βραχίονα πολιτιστικού τουρισμού όλης της Ηπείρου.


Η προσπάθεια αυτή έχει ήδη επηρεάσει σε βάθος και την οικονομία των γειτονικών χωριών και είναι βέβαιο ότι τα επόμενα χρόνια θα αποφέρει ακόμα μεγαλύτερους καρπούς τόσο στο Μονοδένδρι όσο και στην ευρύτερη περιοχή (δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, περαιτέρω αναβάθμιση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος κλπ).


Σημειώνεται ότι το Μονοδένδρι για τις επιδόσεις του στη σωστή σχεδίαση της πολιτιστικής υποδομής του, έτυχε ειδικής βράβευσης στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό "Αναβάθμιση Χωριών 2000" της Αυστριακής Οργάνωσης Argitole.