Το ΊδρυμαΕκκλησιαστική ΣχολήΒιβλιοθήκηΖαγοροχώριαΕκθεσιακό κέντροΕιδήσειςMισθώσεις ΑκινήτωνeShop
Ειδήσεις

Η Εμβέλεια του Παρελθόντος και το Ριζάρειο Ίδρυμα

Παρουσίαση στα πλαίσια της ομιλίας του Χρήστου Β. Μασσαλά με θέμα "Η Εμβέλεια του Παρελθόντος και το Ριζάρειο Ίδρυμα", την ημέρα της Εκδήλωσης Μνήμης των Μεγάλων Ευεργετών του Έθνους Μάνθου και Γεωργίου Ριζάρη την 1η Ιουνίου 2023, στα εγκαίνια του ανακαινισθέντος κτιρίου της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας 24 στην Αθήνα.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΝΘΟΥ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΡΙΖΑΡΗ - ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΤΙΡΙΟΥ ΒΑΣ.ΣΟΦΙΑΣ 24

Στο ιστορικό κτίριο του «Νοσοκομείου» της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής, που μέχρι το 2006 στεγαζόταν τα γραφεία Διοικήσεως του Ιδρύματος, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1η Ιουνίου 2023, η εκδήλωση μνήμης των μεγάλων ευεργετών του Έθνους Μάνθου και Γεωργίου Ριζάρη, συγχρόνως με τα εγκαίνια του ανακαινισθέντος κτιρίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν, ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ιωήλ Ιεροκήρυξ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανάσιος, απόφοιτος της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κρήνης κ. Κύριλλος καθ.Πανεπιστημίου Αθηνών, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Αθηναίων κ. Ελευθέριος Σκιαδάς Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Ακαδημαϊκός κ. Χαράλαμπος Μουτσόπουλος, ο πρόεδρος του Μουσείου της πόλεως των Αθηνών/Ιδρύματος Βούρου-Ευταξία κ. Αντώνιος Γ. Βογιατζής Δικηγόρος, ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Ε.Ε καθ. κ.Κων.Κορναράκης, η πανεπιστημιακός και πρώην Υφυπουργός Υγείας κα Φωτεινή Σκοπούλη, οι Καθηγητές κ.κ. Σταύρος Μουδόπουλος, Θεόδωρος Παπαγιάννης, ο κ. Ελευθέριος Γείτονας Γεν. Δ/ντης των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα, εκπρόσωποι του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», το Πολυμελές Συμβούλιο της Ρ.Ε.Σ, καθηγητές του ΓΕ.Ε.Λ της Σχολής, εκπρόσωποι της Ένωσης Αποφοίτων και άλλοι προσκεκλημένοι.

Ο πρόεδρος του Πολυμελούς Συμβουλίου της Ρ.Ε.Σ κ. Παναγιώτης Τσακίρης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Ακαδημαϊκός κ.Χριστόφορος Χαραλαμπάκης.

Ακολούθησε ομιλία του καθ.κ. Χρήστου Β. Μασσαλά π.Πρύτανη Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με θέμα « Η Εμβέλεια του Παρελθόντος και το Ριζάρειο Ίδρυμα».

 

ΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ

Στο πλαίσο της πράξης και για το 2ο υποέργο "Δημιουργία προστιθέμενης αξίας στην πράξη" που υλοποιείται με αυτεπιστασία η Ριζάρειος Εκκλησιαστική Σχολή ανακοινώνει τον τελικό πίνακα επιτυχόντων βάσει της από 31.03.2023 πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή συνεργατών (Απόφαση αρ.πρωτ.194/65).

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΡΙΖΑΡΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΕ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Φιλοσοφία και Κινηματογράφος. Αφιέρωμα: Tεχνητή Nοημοσύνη

Στα πλαίσια της συνεργασίας του Ριζαρείου Ιδρύματος με τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε, με αφορμή την προβολή της ταινίας του Fritz Lang - Metropolis, εκδήλωση του εργαστηρίου "Φιλοσοφία και Κινηματογράφος Αφιέρωμα στην Tεχνητή Nοημοσύνη", στην οποία συμμετείχε ως ομιλητής ο κ. Χρήστος Β. Μασσαλάς τ.Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και μέλος του Πολυμελούς Συμβουλίου της Ρ.Ε.Σ.

ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ

Στο πλαίσιο της πράξης και για το 2ο υποέργο "Δημιουργία προστιθέμενης αξίας στην πράξη" που υλοποιείται με αυτεπιστασία η Ριζάρειος Εκκλησιαστική Σχολή ανακοινώνει τον προσωρινό πίνακα επιτυχόντων βάσει της από 31.03.2023 πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή συνεργατών (Απόφαση αρ.πρωτ.194/65).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Εξετάσεις για την εισαγωγή μαθητών/τριων στη Α' τάξη της Ρ.Ε.Σ για το Σχολικό έτος 2023-24

Σας ενημερώνουμε ότι οι εξετάσεις για την εισαγωγή των μαθητών/τριων στην Α' τάξη του ΓΕ.Ε.Λ της Ριζαρείου Σχολής για το σχολικό έτος 2023-2024 θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 29 Απριλίου 2023 στο 4ο Γενικό Λύκειο Χαλανδρίου.

Διεύθυνση: Εθνικής Αντιστάσεως 45 και Λευκάδος.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-6724120